Kendov dvorec 1. julija 2021 ponovno odpira vrata edinstvenega butičnega hotela in odlične restavracije.                               

Dobrodošli nazaj!

Kendov dvorec, edinstven 5* hotel v Spodnji Idriji, član mednarodnega združenja Relais & Châteaux, po večmesečnem zaprtju ponovno odpira svoja vrata 1. julija 2021. Istočasno bo z delovanjem znova začela tudi priznana restavracija Kendovega dvorca, ki jo priporoča prvi slovenski Michelinov vodnik. 

V novo sezono bo Kendov dvorec vstopil z osveženo podobo. Mogočno poslopje nekdanje Kendove domačije bo v prihodnjih tednih doživelo prenovo fasade, oken in terase. Poleg obnovljenega izgleda bo s tem zagotovljena bistveno višja energetska učinkovitost objekta. Predvidoma se bodo obnovitvena dela nadaljevala jeseni. Pri vseh načrtovanih delih bo investitor – Hidria – skrbno ohranjal historični izgled poslopja Kendovega dvorca, ki se uvršča med kulturne spomenike, nad katerimi bdi Javni zavod RS za varstvo kulturne dediščine. 

Ekipa Kendovega dvorca

Prenovo je v letošnjem letu doživela tudi celostna grafična podoba Kendovega dvorca. Prepoznavni znak Kendovega dvorca, ki ga je pred leti zasnoval Oskar Kogoj, ostaja zlat binkoštni nageljček s kronico. Nagelj, eden najbolj cenjenih in opevanih cvetov v ljudskem izročilu ter pogost del tradicionalnega slovenskega okrasa, predstavlja izročilo lokalnega in slovenskega okolja, ki ga ohranja Kendov dvorec. Zlata barva in kronica izkazujeta butičnost, ekskluzivnost, odličnost. Kendov dvorec je svoj prepoznavni znak v sodelovanju z oblikovalko Kristino Smodila pred začetkom letošnje sezone osvežil z linijo, tipografijo in barvo. Tako je simbol dobil jasnejšo podobo, še posebej v digitalnem okolju, kjer danes poteka večina komunikacije med osebjem Kendovega dvorca in gosti z vsega sveta. 

Fotografije: Robert Zabukovec, Fiorenzo Calosso, Riccardo Lavezzo