PRAVNO OBVESTILO

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Za dostop do spletnih strani, objavljenih na naslovu www.kendov-dvorec.com, in njihovo uporabo, vključno z dostopom do vseh storitev, ki so na voljo preko teh spletnih strani, veljajo naslednji splošni pogoji in obvestila. Z uporabo storitve potrjujete, da ste s splošnimi pogoji poslovanja seznanjeni in jih v celoti sprejemate.

Za nedostopnost vsebin ali nedosegljivost spletnih strani iz kakršnegakoli razloga, ne nosimo nikakršne odgovornosti. Prav tako ne nosimo nikakršne odgovornosti, če iz kakršnega koli razloga te spletne strani niso na voljo v vsakem trenutku ali v katerem koli obdobju.

REZERVACIJE STORITEV

Na spletnih straneh Kendovega dvorca vam nudimo možnost rezervacije storitev. Nastanitev na Kendovem dvorcu in druge storitve lahko neposredno rezervirate preko spletnega rezervacijskega sistema. Vaša rezervacija je potrjena s številko kreditne kartice, datumom veljavnosti in CVC kodo ali predplačilom.

Storitve lahko rezervirate tudi po elektronski pošti: info@kendov-dvorec.com ali telefonu: 05 37 25 100. Tudi pri tem načinu rezervacije je vaša rezervacija potrjena s številko kreditne kartice, datumom veljavnosti in CVC kodo ali predplačilom.

POGOJI ODPOVEDI

Rezervirane storitve lahko brezplačno odpoveste do 16. ure po lokalnem času 7 dni pred prihodom. V primeru poznejše odpovedi ali spremembe termina zaračunamo 1 nočitev z davkom. V primeru neprihoda ali zgodnjega odhoda zaračunamo bivanje v celoti. Pri ponudbi Zgodnja rezervacija je potrebno predplačilo, brez možnosti vračila denarja.

V primeru spremembe ali odpovedi rezervirane storitve na lastno željo, ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Kendovega dvorca, gost nima pravice zahtevati kakršne koli odškodnine ali znižanja cene. Odpoved mora gost urediti preko spletnega rezervacijskega sistema, na katerem je opravil rezervacijo, sporočiti preko telefona, poslati v pisni obliki ali po elektronski pošti na naslov hotela Kendov dvorec, Na griču 2, 5281 Spodnja Idrija, Slovenija; E: info@kendov-dvorec.com, T: +386 (0)5 37 25 100.

OTROCI

Otroci so dobrodošli. Doplačilo za otroško posteljico je 30 €/dan.

PRIHOD / ODHOD

Rezervirana soba vam je na voljo od 14. ure dalje na dan prihoda do 11. ure na dan odhoda.

PARKIRANJE

Parkiranje na parkirišču Kendovega dvorca je za goste brezplačno. Predhodna rezervacija parkirnega prostora ni potrebna. Gostje lahko na parkirišču Kendovega dvorca brezplačno polnijo električne avtomobile.

MALE ŽIVALI

Bivanje malih živali v prostorih Kendovega dvorca je dovoljeno po predhodnem dogovoru. Doplačilo za male živali znaša 40 €/malo žival/dan.

KONČNA DOLOČILA

V vseh cenah iz ponudbe Kendovega dvorca je že vključen davek na dodano vrednost. V primeru spora med strankami je za vse spore Okrožno sodišče v Ljubljani.

PODATKI O PODJETJU

Spletne strani na naslovu www.kendov-dvorec.com so v lasti Kendovega dvorca, ki je v lasti podjetja Hidria Holding d.o.o.

Podatki o podjetju:

Hidria Holding d.o.o., Spodnja Kanomlja 23, 5281 Spodnja Idrija, Slovenija
Matična številka podjetja: 5313546000
Davčna številka: SI78846030

Kendov dvorec bo s potrebno skrbnostjo pri oblikovanju spletnih strani poskušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov na spletnih straneh www.kendov-dvorec.com, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi točnosti in celovitosti. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Niti podjetje Hidria Holding d.o.o. niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Vse informacije, besedila in slikovna gradiva na spletnih straneh Kendovega dvorca so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine, objavljene na spletnih straneh, so lahko uporabljene le s soglasjem lastnika spletnih strani oz. avtorjev vsebin.

Kendov dvorec si pridržuje pravico, da spremeni vsebino teh spletnih strani kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Kendov dvorec bo vse pridobljene podatke o obiskovalcih spletnih strani varoval v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov ter ostalo slovensko in evropsko zakonodajo. S pošiljanjem osebnih podatkov preko informativnega ali rezervacijskega obrazca obiskovalec spletnih strani pristane, da Kendov dvorec te podatke uporablja za interne potrebe statistike in obdelave podatkov. Pri tem se Kendov dvorec zavezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam ali podjetjem s ciljem komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov.

PIŠKOTKI

Spletna stran www.kendov-dvorec.com za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo. Več o piškotkih lahko preberete na tej povezavi.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Hidria Holding d.o.o., ki je lastnik Kendovega dvorca, se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) ter posamezniku, katerega osebne podatke obdelujemo, zagotavljamo naslednje pravice:

Pravica, da od Kendovega dvorca, ki je v lasti podjetja Hidria Holding d.o.o., kot upravljavca osebnih podatkov, kadarkoli zahtevam:

 • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
  • namene obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
 • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
 • Popravek netočnih osebnih podatkov.
 • Omejitev obdelave, kadar:
  • oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
  • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,
  • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.
 • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
 • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info@kendov-dvorec.com.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.