REZERVIRAJTE

Vstopite v hišo, kjer čas teče počasneje, v ritmu, ki smo ga ljudje že pozabili. Kendov dvorec je kraj, kjer je doma spokojnost! Ko prestopiš njegov prag, čas postane nepomemben.
Umirjenost hiše, pridih preteklosti, drobne pozornosti na vsakem koraku, kulinarična dovršenost ob vrhunskih vinih in pomirjujoča glasba vas prevzamejo z nepozabno toplino, ki vam ostane v srcu.

KENDOV DVOREC

Podeželski dvorec v Spodnji Idriji, oživljen v duhu minulih časov.

Korenine Kendovega dvorca segajo v davno leto 1377, ko so prvi posestniki že gospodarili na kmetiji nad dolino reke Idrijce. V starožitni Spodnji Idriji, ki se je od leta 1156 razvijala v zavetju romarske cerkve pri Mariji na Skalci, je trdna in ugledna Kendova rodbina spodbujala gospodarski in kulturni napredek.

Mogočno poslopje nekdanje Kendove domačije je danes obnovljeno in oživljeno v duhu minulih časov. S ponosom in spoštovanjem ohranjamo bogato tradicijo svojega domačega okolja.

Ekipa Kendovega dvorca

Odkrijte Kendov dvorec

Dobrodošli na podeželskem dvorcu, kjer se razkošje in eleganca ujemata z domačnostjo.

Sobe

Suita in sobe Kendovega dvorca so poimenovane po članih nekdanje Kendove rodbine. Opremljene so z ročno izdelanim starinskim pohištvom iz 19. stoletja.
Več ››

Sobane

Spodnji prostori Kendovega dvorca so namenjeni oddihu, pogostitvam, poročnim slavjem, praznovanjem ter poslovnim srečanjem.
Več ››

Vrtovi

Travnati vrt s stoletnimi jablanami, tlakovan Hanin vrt in manjši Matevžev vrt v toplejših mesecih ponujajo prijetno sprostitev sredi neokrnjene narave.
Več ››