REZERVIRAJTE
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kot poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas. Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

Delovni čas restavracije

Večerje: ponedeljek – nedelja: 19.00 – 22.00 (zadnje naročilo ob 21.00)
Kosila: sobota – nedelja: 12.00 – 15.00 (zadnje naročilo ob 14.00)

Za kosila in večerje je obvezna predhodna rezervacija po T: 05 37 25 100 ali E: info@kendov-dvorec.com.

IZVIRNI OKUSI

MICHELINOV KROŽNIK 2020      

MICHELIN PRIPOROČA KENDOV DVOREC

Prvi Michelinov vodnik v Sloveniji je restavraciji Kendovega dvorca s chefoma Klavdijem Pirihom in Francijem Pivkom podelil Michelinov krožnik 2020, simbol odlične kulinarike, skrbno pripravljene iz svežih sestavin.

Michelinovi ocenjevalci so zapisali: 

”Zgodovina teče skozi Idrijo kot njeni številni hitri in neustavljivi potoki in reke. Ime mesta vzbuja spomine na živo srebro, Napoleona, čipke in nenazadnje tudi priznano restavracijo Kendovega dvorca, ki v Sloveniji že desetletja slovi zaradi odlične kuhinje. Domači, podeželski šarm ustvarja toplo vzdušje, okusna kulinarika pa je pripravljena iz lokalno proizvedenih pridelkov, ki so skoraj vsi ekološki.”

KUHARJA

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharja Kendovega dvorca pripravljata starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajata sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.

Franci Pivk

Klavdij Pirih

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev.