REZERVIRAJTE
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kot poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas. Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

IZVIRNI OKUSI

DELOVNI ČAS

VEČERJE
Vsak večer: 19.00 – 22.00
(zadnje naročilo ob 20.30)

Vsak večer lahko izbirate med dvema menijema s petimi hodi in pozdravom iz kuhinje – ribjim Katarininim menijem in mesnim Jakobovim menijem – ali posameznimi krožniki z našega à la carte menija. Menije dnevno spreminjamo.

Meni: 76 €
Meni z vinsko spremljavo: 118 €
Posamezni krožniki: 8-28 €

V restavraciji Kendovega dvorca ste dobrodošli hotelski gostje in vsi ljubitelji dobre kulinarike.

Za večerje je obvezna predhodna rezervacija po T: 05 37 25 100 ali
E: info@kendov-dvorec.com.

Prosimo vas, da nas z morebitnimi omejitvami ali alergijami na živila seznanite vnaprej.

KUHARJA

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharja Kendovega dvorca pripravljata starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajata sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.

Klavdij Pirih

Franci Pivk

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev.