Kendov dvorec bo oktobra prizorišče festivala modrih pinotov, ki ga organiziramo v sodelovanju s TILIA Estate – Hišo pinotov.     

Prihaja Modri – Les noirs

Besedilo: Helena Pregelj Tušar
Foto: Jaka Babnik

Na Kendovem dvorcu v sodelovanju s TILIA Estate – Hišo pinotov iz Vipavske doline nadaljujemo zgodbo o povezovanju modrih pinotov. V soboto in nedeljo, 19. in 20. oktobra 2019, že drugič zapovrstjo organiziramo prvi slovenski festival v čast sorti.

Osnovna nit druge edicije festivala je ustvarjalnost, ki jo nudi pridelava vina sorte modri pinot. Na letošnjem festivalu se bo predstavilo preko dvajset vinarjev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Poljske.

“Modri pinot širom sveta združuje pridelovalce in oboževalce. Prvi so izzvani, kako iz očeta belih vin pridelati nekaj nadpovprečnega, dovolj burgundskega, a hkrati svojega. Na drugi strani pa oboževalci uživajo v odkrivanju, kaj je nek pridelovalec v neki regiji in v nekem letniku uspel izraziti. Vsak pridelovalec, ki je zaljubljen v to sorto, ve, da se vse prične v vinogradu, ima pa tudi številne male skrivnosti, zaradi katerih je njegov ljubljenček prav takšen. In prav to je namen celotnega dogajanja na festivalu Modri Les Noirs – združiti zaljubljene. Seveda se zavedamo, da vseh skrivnosti preprosto ne smemo razkriti, a želimo si, da zaljubljenost v to sorto sije na obeh straneh. Zato vas vabimo, da s sijajem, ki ga čutite do modrega pinota, pridete na našo stran,” pravi idejni oče festivala, vinar in vinogradnik Matjaž Lemut iz TILIA Estate – Hiše pinotov.

PROGRAM FESTIVALA MODRI – LES NOIRS 2019

Sobota, 19. oktober 2019 med 17. in 21. uro

V soboto bo festival otvorila mojstrska delavnica pod vodstvom priznanega vinskega poznavalca, edukatorja in pisca Quentina Sadlerja. Delavnica bo edinstvena priložnost za poglobljeno predstavitev nastanka dvajsetih izbranih modrih pinotov iz sedmih držav.

Nedelja, 20. oktober 2019 med 13. in 20. uro

Festivalska nedelja bo namenjena okušanju modrih pinotov domačih in tujih vinskih kleti. Prijaviti se bo mogoče na delavnico “Vinske molekule: Pomen poznavanja in vzgoja okuševalcev – kako nam je parfumerija lahko v pomoč”, ki jo bo vodil enolog in enoparfumer Richard Pfister. Prijaviti se bo mogoče tudi na eno izmed dveh krajših mojstrskih delavnic pod Sadlerjevim vodstvom. Nedeljo bo popestrila šansonjerka in igralka Lara Jankovič.

CENE VSTOPNIC

Sobota, 19. oktober: 80€
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo*.

Nedelja, 20. oktober: 30€
Cena vstopnice vključuje pokušino vin vseh sodelujočih vinarjev in žlikrofe iz kuhinje Kendovega dvorca.

Sobota, 19. in nedelja, 20. oktober: 100€
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo ter vstopnino za nedeljski del festivala in žlikrofe iz kuhinje Kendovega dvorca.*

*Nakup vstopnice za Master class z večerjo je mogoč le z rezervacijo in predplačilom do 18. 10. 2019.

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Kendov dvorec Relais & Châteaux
Na Griču 2
5281 Spodnja Idrija

T: 05 37 25 100
E: info@kendov-dvorec.com

Vabljeni na Modri – Les noirs, festival modrih pinotov na Kendovem dvorcu!