REZERVIRAJTE

Najprostornejša sobana Kendovega dvorca, nekoč Kendova konjušnica, je danes elegantno opremljen prostor, namenjen praznovanjem, poročnim slavjem, kosilom in večerjam. Hanina sobana gosti tudi poslovna srečanja, predstavitve, izobraževanja in kulturne dogodke.

Hanina sobana sprejme:
Sprejem: 100 gostov
Kino postavitev: 80 – 100 gostov
I postavitev: 28 gostov
Banketna postavitev: 100 gostov

Iz svetle sobane se odpira pogled na cvetlični vrt in sadno drevje. Ob večerih tu pripravimo pokušino izbranih vin s hišnim sommelierjem. Sobana je namenjena tudi poslovnim in študijskim srečanjem, poročnim slavjem in praznovanjem ter večernemu druženju.

Jakobova sobana sprejme:
Sprejem: 60 gostov
Kino postavitev: 50 gostov
U postavitev: 24 gostov
Banketna postavitev: 60 gostov

Na planoti nad Idrijco, v bližini Divjih Bab, najdišča najstarejšega glasbila na svetu – preko 50.000 let stare neandertalčeve piščali – ležijo Šebrelje. Sredi vasi vas gostoljubno sprejmejo na domačiji Polak. Gospodar Drago povabi v “ispo”, kjer postreže odlične mesnine, izdelane iz naravnih sestavin po tradicionalnih domačih receptih. Posebnost med njimi je šebreljski želodec, zaščiten slovenski izdelek z geografsko označbo. Obisk lahko združite s sprehodom do bližnje cerkvice sv. Ivana. 

Izdelki: šebreljski želodec, salame, klobase, suha slanina, zaseka…
Ponudba: pokušina, nakup

Obokan prostor, kjer je bila nekdaj črna kuhinja z odprtim ognjiščem, spominja na izročilo prednikov. Nekdaj je tu dišalo iz loncev, danes pa umirjen prostor vabi, da posedite ob ognjišču, uživate ob Kendovih piškotih ali štrukljih, poskusite hišna žganja in vina ali vzamete v roke knjigo ali časopis.