Kulinarika 2019-11-01T18:57:09+00:00
Kendov dvorec
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kendova kuhinja je poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas. Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

Kosila in večerje nudimo ob predhodni rezervaciji po telefonu: 05 37 25 100 ali elektronski pošti: info@kendov-dvorec.com. Kosila vam postrežemo vsak dan med 12. in 15. uro, večerje pa med 18. in 21.00 uro. 

IZVIRNI OKUSI

MARTINOVO NA KENDOVEM DVORCU

Sobota, 9. november 2019

Izbirate lahko med dvema menijema:

MARTINOV MESNI MENI

Prekajen jagenjček s šurkovcem in hrenom
Bučna juha s sveže pečeno slano potičko
Njoki z račko
Svinjska rebrca, dušeno zelje in Kendovi štruklji
Pita s kakijem

_______________

MARTINOV RIBJI MENI

Dimljena postrv na koromaču
Bučna juha s sveže pečeno slano potičko
Pesini njoki s hrenom in hruško
File postrvi s kolerabo in pirejem iz cvetače
Kuhana smetana z muškatnim želejem

Cena menija: 50€

Meni bomo postregli v soboto, 9. novembra 2019 od 19. ure dalje. Obvezne rezervacije sprejemamo po telefonu: 05 37 25 100
ali elektronski pošti:
info@kendov-dvorec.com.

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev. Med njimi ima posebno mesto Rebula Svetlik, belo macerirano vino, ki ga na sončnih pobočjih Čavna v Vipavski dolini pridelujeta Ivi in Edvard Svetlik.

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

KUHARJI

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharji Kendovega dvorca pripravljajo starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajajo sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.

Franci Pivk

Klavdij Pirih

Rok Sedej