Kulinarika 2019-03-15T09:20:40+00:00
Kendov dvorec
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kendova kuhinja je poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas.

Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

Rezervacije za kosila in večerje sprejemamo po elektronski pošti: info@kendov-dvorec.com ali telefonu: 05 37 25 100. Dobrodošli!

IZVIRNI OKUSI

TEDEN RESTAVRACIJ

Kendov dvorec, 29. marec – 7. april 2019

DAVIDOV MENI

Sušena postrv iz Trebuščice s skuto iz Poljanske doline in listki rdeče pese

Šlikrof z nadevom iz čemaža in kremo iz divjih špargljev

Telečja krača in porov knedeljček

Pena iz bezgovega cvetja

KATARININ MENI

Sušena postrv iz Trebuščice s skuto iz Poljanske doline in listki rdeče pese

Bleki z regratom in sirarsko skuto

Postrv z žlikrofi v juhi iz vrtne zelenjave in krompirjevih olupkov

Kendov kolaček z jabolki in smrekovimi vršički

Cena menija pomladnega Tedna restavracij: 19€

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev. Med njimi ima posebno mesto Rebula Svetlik, belo macerirano vino, ki ga na sončnih pobočjih Čavna v Vipavski dolini pridelujeta Ivi in Edvard Svetlik.

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

KUHARJI

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharji Kendovega dvorca pripravljajo starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajajo sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.

Franci Pivk

Klavdij Pirih

Rok Sedej

SPOZNAJTE IDRIJSKO KULINARIKO

Naučite se priprave lokalnih mojstrovin.

Kuharski mojstri Kendovega dvorca z veseljem delijo svoje znanje z otroki in odraslimi. Pod njihovim vodstvom se lahko naučite priprave tradicionalnih lokalnih jedi, kot so žlikrofi, štruklji, potice ali različne vrste kruha.