Kulinarika 2018-06-22T08:54:25+00:00
Kendov dvorec
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kendova kuhinja je poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas.

Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

IZVIRNI OKUSI

SVETOVNI DAN OCEANOV

Na Kendovem dvorcu od 8. do 10. junija obeležujemo svetovni dan oceanov z menijem, ki smo ga pripravili v sodelovanju z lokalnimi dobavitelji:

Žlikrofi s postrvjo iz Trebuščice

Ročno izdelane testenine, tokrat z nadevom iz postrvi iz Trebuščice, v juhi iz postrvi

Štruklji z divjimi šparglji

Štruklji s skuto iz Poljanske doline z divjimi šparglji in drobnjakovo omako

Piranski brancin s porom in meto

Piranski brancin Fonda z mladim porom, metino omako in slovenskim oljčnim oljem

Hruška & oreh

Sladoled iz hruške in pečen orehov štrukeljček

Informacije in rezervacije – E: info@kendov-dvorec.com ali T: 05 37 25 100

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev. Med njimi ima posebno mesto Rebula Svetlik, belo macerirano vino, ki ga na sončnih pobočjih Čavna v Vipavski dolini pridelujeta Ivi in Edvard Svetlik.

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

KUHARJI

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharji Kendovega dvorca Franci Pivk, Klavdij Pirih, Matic Bevk in Maj Gorkič pripravljajo starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajajo sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.