Kulinarika 2020-03-19T12:09:08+00:00
Kendov dvorec
KULINARIKA

KENDOVA KUHINJA

Kendova kuhinja je kot poezija – izvirna in prefinjeno skromna.

V kuhinji Kendovega dvorca pripravljamo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni menuji se zato spreminjajo glede na letni čas.

Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic.

Kosila in večerje nudimo ob predhodni rezervaciji po telefonu: 05 37 25 100 ali elektronski pošti: info@kendov-dvorec.com.

Kosila vam postrežemo vsak dan, od ponedeljka do nedelje, med 12. in 15. uro (prihod najkasneje ob 14.00).

Večerje postrežemo vsak večer, od ponedeljka do nedelje, med 19. in 22. uro (prihod najkasneje ob 20.30). 

IZVIRNI OKUSI

TEDEN RESTAVRACIJ

Teden restavracij: preložen
Nov pomladni datum bo znan, ko bo zajezitev epidemije korona virusa to dopuščala.

Meni chefa Klavdija

Pomladanska miška
Jetrca, čebula in rebula
Šlikrof z regratom in srno
Sladki štrukelj

____

Meni chefa Francija

Pomladanska miška
Postrv v ‘župci’
Zeliščni žlikrofi, čemaž in mlad kozji sir iz Poljanske doline
Sladki kozarček vipavskega merlota 

Priporočeno vino: Rebula Svetlik, 2016

____

Za kosila in večerje v času pomladnega tedna restavracij je obvezna predhodna rezervacija po T: 05 37 25 100 ali E: info@kendov-dvorec.com. Kosila strežemo med 12. in 15. uro (prihod najkasneje ob 14.00), večerje med 19. in 22. uro (prihod najkasneje ob 20.00). Cena menija 19€ je enotna za vse restavracije, ki sodelujejo na tednu restavracij.

IZBRANA VINA

Naravno z naravnim,
odlično z odličnim.

Na Kendovem dvorcu posvečamo veliko skrb odličnosti okusov hišnih jedi, ki jih izvrstno dopolnjujejo vrhunska vina primorskih vinarjev. Med njimi ima posebno mesto Rebula Svetlik, belo macerirano vino, ki ga na sončnih pobočjih Čavna v Vipavski dolini pridelujeta Ivi in Edvard Svetlik.

Iz narave

Sveže iz bližnje okolice.

Večina sestavin za jedi iz naše kuhinje izvira iz bližnje okolice. Krompir, rdeča pesa, zelje, repa, ohrovt in korenje zrastejo na vrtovih v bližnji hribovski vasici Ledine. Sveža skuta izvira iz Poljanske doline, meso za jedi iz divjačine, jagenjčka in mlade govedi z Idrijskega in Cerkljanskega, postrvi iz reke Trebuščice. Jabolka za domač štrudelj naberemo na vrtu pred Kendovim dvorcem. Gostom ponujamo najboljše, kar nam ponuja bližnja narava.

KUHARJI

Ponovno odkrita idrijska kuhinja.

Kuharji Kendovega dvorca pripravljajo starodavne jedi iz bogate idrijske kulinarične zakladnice. Tradicionalnim jedem, ki zahtevajo veliko ročnih spretnosti in izkušenj, dodajajo sodobni pridih, s katerim na krožnikih zasijejo kot prave mojstrovine.

Franci Pivk

Klavdij Pirih

Rok Sedej